Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@21:06:27 GMT

وقتی هوای شهرمان سَمی است

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۹۰۰۱۲

وقتی هوای شهرمان سَمی است

آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی کلان‌شهر اصفهان و سایر شهرهای صنعتی و بزرگ این استان است و با وجود تاکید همه مردم، مسئولان و کارشناسان برای رفع آن، همچنان این مصیبت دامنگیر این خطه بوده و این روزها نیز شدت آن افزایش قابل توجهی یافته است.

اداره کل هواشناسی اصفهان اعلام کرد که با توجه به استقرار هوای سرد تا اواخر هفته جاری، شرایط برای افزایش غلظت آلاینده‌های جوی، کاهش دید و کیفیت هوا در شهر اصفهان و مناطق صنعتی استان مهیاست و  شدت آلودگی هوای برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری نیز پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالیکه مسئولان از اقدام‌های عاجل برای کاهش میزان آلاینده ها خبر می‌دهند، گفته‌های دیگری نیز حاکی از مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا و افزایش تعداد بیماران در این روزهاست.

به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مطالعه انجام شده در مورد تبعات آلودگی هوا در هفت شهر بزرگ ایران نشان می‌دهد که سالانه ۲۹ هزار و ۵۰۰ نفر در این شهرها جان خود را بر اثر آلودگی از دست می‌دهند که این تعداد کشته شده‌، برابر با تلفات زلزله بم است.

رضا ملک زاده افزود: برخی از این افراد در معرض بیماری‌هایی مانند سکته قلبی و سرطان قرار داشتند اما به دلیل آلودگی هوا چند سال زودتر فوت کردند.

وی با اشاره به اینکه این تعداد فوتی، حدود هشت درصد مرگ و میرها در کشور است، گفت: علاوه بر جان باختن سالانه حدود ۳۰ هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا، حدود ۱۵۰ هزار نفر در مراکز درمانی، بستری می‌شوند که این موضوع هزینه‌های زیادی به خانواده‌ها و نظام سلامت تحمیل می‌کند.

در این رابطه، مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جمع بندی آمار بیماران و مراجعه کنندگان به اورژانس در سال گذشته در این استان نشان داد که تعداد قابل توجهی مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا داشتیم.

سیدمهدی میرجهانیان بدون اشاره به میزان این مرگ و میر، افزود: برای اینکه مشخص شود آیا دلیل مرگ به‌طور مستقیم به مسئله آلودگی هوا مربوط است باید تحقیقات بسیاری انجام شود زیرا ممکن است فردی از قبل، بیماری زمینه‌ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه گزارش این مرگ و میرها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شد، گفت: بیشترین افراد فوت شده بر اثر آلودگی هوا، در گروه‌های آسیب پذیر و سنین بالا قرار داشتند.

مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با تاکید بر اینکه لازم است همه مردم به هشدار و توصیه‌های داده شده درباره آلودگی هوا توجه کنند، تصریح کرد: به مردم تاکید می‌شود که در این روزها تا جای ممکن از خانه خارج نشوند، در فضای باز فعالیت یا ورزش نکرده و در صورتی که ناچار به خروج از خانه هستند حتما از ماسک‌های سوپاپ‌دار (P۱ و P۲ ) استفاده کنند.

میرجهانیان با اشاره به اینکه نوشیدن مایعات از جمله شیر و آب به میزان زیاد در این روزها ضروری است، افزود: با توجه به این موقعیت حاد، مردم باید خودشان کاری انجام دهند تا آلودگی هوا کمتر شود به ویژه اینکه کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند.

این کارشناس با تاکید بر اینکه مردم باید تبعات ناشی از آلودگی هوا را درک کنند، خاطرنشان کرد: شاید هنوز برای عده‌ای، این موضوع ملموس نباشد درحالیکه باید بدانند ذرات آلاینده هوا با ورود به بافت ریه ها در آن تجمیع پیدا می‌کنند و حتی ممکن است در سلول‌های مغزی جایگزین شوند.

وی بیان اینکه این هفته با افزایش غلظت آلاینده‌های هوا و انباشت آن در اصفهان مواجه هستیم، افزود: شاخص آلایندگی در برخی ساعت‌ها در این چند روز از ۱۵۰ (AQI) عبور کرد و هوا برای عموم ناسالم شد.

میرجهانیان خاطرنشان کرد: توصیه‌های لازم به اداره‌های آموزش و پرورش و ورزش و جوانان انجام شد تا نسبت به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی برای فعالیت نکردن در فضای باز در این روزها، اقدام کنند.

درحالیکه به‌طور معمول در روزهای آلوده، تعداد بیماران قلبی و ریوی افزایش می‌یابد برخی تحقیقات بین المللی نشان می‌دهد که در روزهایی که آلودگی هوا از مرز خطرناک عبور می‌کند، احتمال مرگ و میر اشخاص مبتلا به اختلالات روحی و رفتاری نیز به شدت افزایش می‌یابد.

در این تحقیقات آمار مرگ و میر یک دهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مشخص شد در اولین روز آلودگی احتمال مرگ این افراد نسبت به روزهای عادی به میزان ۱۶ درصد و در روز دوم به میزان ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. اگر آلودگی به همراه آلودگی ازون باشد، خطر مرگ تا ۷۹ درصد افزایش می‌یابد.
محققان هنگ کنگی در این تحقیق با بررسی روزهایی که در آن میزان آلودگی به میزانی زیاد بود که موجب کاهش دید شد، دریافتند ترکیب آلودگی، آب و هوای بد و محیط شهری می‌تواند منجر به افزایش شدید میزان مرگ و میر شود.

مطالعات جدیدی نیز نشان می‌دهد تاثیر قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا به ویژه آلودگی ازن بر ریه می‌تواند معادل استعمال یک پاکت سیگار در روز باشد.

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه نیز پیش از این به ایرنا گفت: روزهایی که هوای کلان‌شهر اصفهان آلوده می‌شود تعداد مراجعان به اورژانس بیماری‌های ریوی و قلبی افزایش می‌یابد.
رامین سامی بیشتر مراجعه‌کنندگان به اورژانس بیماری‌های ریوی و قلبی در روزهای آلوده را افراد میانسال و مسن برشمرد و اضافه کرد: مرگ و میر در میان آنها اتفاق می‌افتد اما آمار دقیقی از آن وجود ندارد.

به گفته یک پزشک فوق تخصص آسم و آلرژی، کودکان، سالمندان، بیماران تنفسی مزمن، قلبی و عروقی و زنان باردار گروه های آسیب پذیر جامعه در هوای آلوده هستند.
رسول نصیری با اشاره به اینکه در چند سال اخیر پدیده آلودگی هوا به عنوان یک معضل بهداشتی اجتماعی مطرح شده است، افزود: این آلودگی می تواند تهدید جدی برای سلامت افراد جامعه باشد به‌طوریکه کودکان، نوجوانان و سالمندان بیشترین قربانیان آلودگی هوا هستند.

این پزشک با بیان اینکه آلودگی هوا تاثیر زیان‌باری بر سلامتی گروه‌های سنی مختلف دارد، اظهار کرد: هوای آلوده ارگان‌های مختلف بدن از جمله چشم، دستگاه تنفسی، قلب، گوارش و پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
وی با بیان اینکه دستگاه تنفسی کودکان در حال تکامل است بنابراین قرار گرفتن در معرض گرد و خاک در بلند مدت آسیب جدی به دستگاه تنفسی آنها وارد می کند، گفت: این آلودگی و گرد و غبار به صورت مستقیم می‌تواند سلامت جنین مادران باردار را تحت تاثیر قرار دهد.

درحالیکه کارشناسان و مسئولانی مانند معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اظهار داشتند که تاکنون برنامه یا قانون مصوبی نتوانسته است آلودگی هوا به‌ویژه در کلان‌شهرها را برطرف کند، تاکید می‌کنند که باید اقدام‌های جدی تری برای رفع این معضل، انجام شود.

به گفته ملک زاده معاون وزیر بهداشت، لندن و شهرهای بزرگ انگلیس در سال ۱۹۵۳ دچار آلودگی خیلی شدید بودند که در یک هفته بر اثر وارونگی هوا حدود هفت هزار نفر جان خود را از دست دادند، همین موضوع سبب شد تا قانون هوای پاک در کشور انگلیس وضع شود و پس از اقدامات حدود ۱۰ ساله، وضع هوای این شهرها بسیار بهتر شده و شاهد آلودگی چندانی نیستیم.

وضعیت کیفیت هوای شهر اصفهان دیروز یکشنبه سوم آذر برای سومین روز پیاپی در ماه جاری با شاخص کیفی ۱۲۵ (AQI) برای گروه‌های حساس در وضعیت ناسالم قرار گرفت.

امروز دوشنبه که غلظت آلاینده‌ها در هوای اصفهان، شدیدتر به نظر می‌آید تا لحظه مخابره خبر هیچ اطلاعاتی درباره میزان آلودگی هوا در سامانه اینترنتی کیفیت هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان درج نشده و دلیل آن اختلالات اینترنتی عنوان شده است. این درحالی است که در چند روز گذشته شاخص کیفی هوا به طور روزانه در این سامانه اعلام می‌شد.

برچسب‌ها اصفهان آلودگی هوا مرگ و میر بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان آلودگی هوا مرگ و میر بهداشت و سلامت اصفهان آلودگی هوا مرگ و میر بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۹۰۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۸۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط‌کریم با شاخص ۱۸۸ و منطقه ۱۵ با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، پاسداران با شاخص ۱۲۴، پاکدشت با شاخص ۱۱۷، پیشوا با شاخص ۱۴۱، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، سلامت با شاخص ۱۱۹، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۰۱، فرمانداری شهرری با شاخص ۱۳۲، قرچک با شاخص ۱۲۸، ورامین با شاخص ۱۱۵ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۵، اسلام‌شهر با شاخص ۹۸، امام خمینی با شاخص ۵۸، باغستان شهریار با شاخص ۷۶، پارک رازی با شاخص ۷۰، پردیس با شاخص ۷۲، پونک با شاخص ۷۶، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۳، تربیت مدرس منطقه شش با شاخص ۷۹، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۱، دماوند با شاخص ۹۶، ژئوفیزیک با شاخص ۷۱، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۹، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۶، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۹۱، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۹، شهریار با شاخص ۷۵، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۹، ملارد با شاخص ۶۸، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۸۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۴۲، چشمه با شاخص ۳۹، سرخه‌حصار با شاخص ۴۸، علم و صنعت با شاخص ۳۶، قدس با شاخص ۳۵ و لواسانات با شاخص ۳۹، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750981

دیگر خبرها

  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت